5 kiparodizált mű – 5b.hu

The Sopranos – Utolsó vacsora

1. Leonardo Da Vinci, Emberi arányok (Vitruvian Man), 1492

Ez a vázlat talán Da Vinci egyik leghíresebb rajza. Évekig jelképe volt az orvostudománynak. Megmutatja az egészséges férfi tökéletes arányait.

2. Alberto Korda, Guerrillero Heroico (Che Guevara), 1960

Az argentin forradalom jelképének, Che Guevarának ezt a híres fotóját újra felhasználták és tömeggyártásra fogták olyan művészek, mint például Andy Warhol és Jim Fitzpatrick. Kezdetben szabadalom nélkül szabadon felhasználható volt, hogy egyéb forradalmi propagandákat ösztönözzenek, kereskedelmi kiadása vitathatatlanul felhígította az eredeti célt, és ma már számos művészeti jogi vita tárgya. A szocialisták azzal érvelnek, hogy a képnek a tömegek rendelkezésére kell állnia. Most, ez így van.

3. Grant Wood, American Gothic, 1930

A Nagy Depresszió szimbólumának és az egyik leghitelesebb amerikai jelenetnek számít ez a festmény a kortárs művészetben és a médiában a korai pózok és a hagyományos nemi szerepek miatt. A turisták meglátogatják az Ihabi Eldonban található Dibble házat, hogy hasonló ruhát viselvefotózzák le magukat.

4. René Magritte, Son of Man, 1964

Láttad az 1999-es filmet a Thomas Crowne Ügyet? Pierce Brosnan is referált a festményre a film utolsó rablási jelenetében. Magritte festményeinek ismétlődő vonása, hogy a kép főtémáját rejtve hagyta a publikum előtt.

5. Leonardo Da Vinci, Mona Lisa, 1503-1506

Ó, titokzatos Mona. Ez a mosoly, ezek a szemek. Minden idők legkedveltebb festménye. Mona egy rejtélyes csábító, akit szeretnek a költők, művészek és filmesek.

There are no comments

Join the conversation

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Belépés / Regisztráció

Regisztrációd során, profilodat a facebook fiókból kapott neved és profilképed alapján készítjük el.

Forgot your details?