Erősebb vagy, mint egy ötödikes? – 5b.hu
Mailbetyár
TV2 Ügyfélszolgálat

Tisztelt TV2 Szerkesztőség!

Jónéhány éve már hogy futott az Önök csatornájátnaz egyik kedvenc műsorom, az “Okosabb vagy, mint egy ötödikes?” című. Bevallom sok esetben nekem is csalódottan kellett szembesülnöm a ténnyel hogy bizony-bizony nem vagyok okosabb. De hát ilyen egy jó műsor: elgondolkodtat, érzelmeket vált ki, és évek múltán is emlékszünk rá.

Valamelyik nap ahogy a feleségemmel beszélgettem a konyhában, ismét szóba került ez a kiváló műsor. Azon gondolkodtunk vajon nem-e lehetne-e valamilyen megújult formában újra műsorra tűzni. Ha már olyan sok, bocsánat, gagyi műsor megy mostanában a TV2-n. És gondolkodásunk gyümölcseként támadt is egy egész jó ötletünk.

Abból indultunk ki hogy mivel nemrég növelték az általános iskolában a kötelező testnevelés órák számát, ez lehetne egy új műsor alapja, melynek címe pediglen ez lenne: “Erősebb vagy, mint egy ötödikes?” A cím nem is árulna zsákbamacskát: a régi műsorra hajazva ötödik osztályos tanulókkal kellene a felnőtt játékosoknak versenyezniük. Csak most nem a tudásukat hanem az erejüket mérnék össze! Ugye hogy nem hangzik rosszul?

Nejemmel tovább is léptünk a gondolkodásban. Úgy képzeltük el hogy több versenyszámban kellene megmérkőzni a gyerekekkel (akik valóban ötödikesek lennének de csakis a legtestesebb, legnagyobb gyerekeket válogatnák be – unokaöcsém iskolatársait elnézvén néhány még engem is legyűrne, pedig én is 88 kiló vagyok, ha sokat eszem). A versenyszámok között szerepelhetne a szumó (ahol főként a kövérebb gyerekeké lenne a terep); szkander szenvviccsel a kézben; a manapság nagyon népszerű MMA iskolatáskás verziója; homokozós Ninja Warrior; vagy akár iskolai paddobálás, táblaletépés stb. A műsorvezető – a további folytonosságot fenntartva – szintén Till Attila lehetne, valami jó kis sportbírói öltözetben.

A műsorban szereplő ötödik osztályosokat úgy kellene kiválogatni hogy igazán tenyérbemászó fejű gyerekek legyenek. Így élvezet lenne nézni ha valaki jól megveri őket. Gondolom Önöknek sem kell bemutatni a “hatewatching” fogalmát.

Kérem jelezzenek ha igényt tartanának ötletünkre. Feleségemmel nyitottak vagyunk az Önökkel való további közös gondolkodásra. Ellenkező esetben kénytelenek leszünk az ötlettel megkeresni az RTL Klubot!

Üdvözlettel,

Holhós Béla

TV2 Ügyfélszolgálat
Mailbetyár

Tisztelt Holhós Béla,

Köszönjük levelét, de tévécsatornánk kész programtervvel rendelkezik.

Ajánljuk műsorainkat figyelmébe.

Köszönjük megkeresését.

There are no comments

Join the conversation

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Belépés / Regisztráció

Regisztrációd során, profilodat a facebook fiókból kapott neved és profilképed alapján készítjük el.

Forgot your details?