Osztályvacsi az Onyx-ban – 5b.hu

Szeretné-e az Onyx étterem, hogy egy komplett általános iskolai osztály náluk vacsorázzon?

A Mailbetyár rovatban abszurd kérésekkel, kérdésekkel keresünk meg céges ügyfélszolgálatokat és közszereplőket. A témák között erkölcsi kérdések és különösebb mondanivaló nélküli baromságok is szerepelnek. A trollkodó emaileket 4 kitalált karakter nevében küldjük el (Ötletgejzír Úr, Frau Klassenlehrerin, Mrs. Reklamátor és Ostoba Bá’). Vannak olyan levelek, melyekre válaszokat is kaptunk – ezeket is megmutatjuk.

Frau Klassenlehrerin
Onyx Étterem

Tisztelt Onyx Étterem!

Rakovszky Ferencné vagyok, A budapesti Arany János Általános Iskola 7.b osztályfőnöke. Büszkén mondhatom, hogy osztályom egymást követő 3. alkalommal nyerte meg a városi papírgyűjtő bajnokságot, emellett idén szintén első helyezést ért el a városismereti versenyen. Ezért az iskola vezetése úgy határozott, hogy jutalomként az iskola költségén ebédelni mehet az egész osztály (a teljes létszám 19, de Kulcsár Tamás hetek óta otthon lábadozik, ő valószínűleg nem fog tudni jönni)! Az iskola menzáját sajnos nem mindig tolerálják kellő mértékben a gyermekek, és ennek hangot is adnak, ezért is gondoltunk rá, hogy ez lenne az ideális nyeremény számukra.

A vezetőség az én kezembe adta a döntést, hogy kiválasszam a minden szempontból megfelelő éttermet. Sok jót hallottam már az Önök étterméről, és mivel én is szívesen megkóstolnám, hogy hogyan főznek az Önök konyháján, szeretnék Önöknek is néhány kérdést feltenni, amelyre válaszolva aztán felelősségteljesen meghozhatom a végső döntést:

A 18 gyermeket én és egy másik kollégám kísérnénk el, összesen tehát 20-an étkeznénk. Szeretnénk, ha mindenki egy asztalnál enne. Van-e ilyen hosszú asztaluk, vagy ha nem, van-e mód arra, hogy összetoljunk ott néhányat?

Az egyik tanulónknak különleges, de szerencsére viszonylag ártalmatlan betegsége van: fél a porcelántól. Lehetőség van-e rá, hogy az ételeket ne porcelán, hanem mondjuk műanyag tányérokon kapja meg?

Tudják-e érdemben biztosítani (külön teremmel vagy egyéb módon), hogy a többi, esetleg italozó vendég hangoskodása ne zavarja a gyermekek étkezését?

Mennyibe kerülne egy fő számára egy 3 fogásos ebéd (egy kis finom leves, főétel, süti) valamilyen különleges szörpkóstolóval? Van-e csoportos kedvezményre lehetőség? Illetőleg kapunk-e bármilyen egyéb kedvezményt, ha a gyermekek kitűznek a ruhájukra egy-egy sárga Michelin-csillagot, és azzal vonulnak az utcán az étteremig, szerintem kiváló reklámot adva ezáltal?

A gyermekektől is elvárják a feltüntetett 15% borravalót? Bocsánat, hogy erre rákérdezek, de a félreértések elkerülése végett érdemes ezt is tisztáznunk.

Válaszukat előre is köszönöm!

Onyx Étterem
Frau Klassenlehrerin

Kedves Hölgyem!

Először is szeretnénk gratulálni a 7.b. osztály sikeréhez az egész cég nevében!

Levelüket időben megkaptuk, azonban házon belül időbe telik, míg megszületik a döntés, több egységet is működtetünk, és körbejártuk az összes lehetőséget.

Az Onyx étteremben sajnos nincs különterem, ráadásul a menü is fix, az ebéd 6, míg a vacsora 8+3 kisebb fogásból áll; ezt feszített tempóban készítik el a szakácsok, vagyis extra menüt sajnos nem fogunk tudni készíteni.

Arra gondoltunk, hogy felajánlunk egy másik opciót, hiszen a Gerbeaud cukrászda is hozzánk tartozik.

A gyerekeknek felajánlunk egy szelet süteményt és egy üdítőt, valamint körbevezetjük őket a 159 éves cukrászdában egy történelmi áttekintés kíséretében. Ennek az ára ….. Ft + 15% szervizdíj, ami kb. …. %-os kedvezményt jelent.

A másik ajánlatunk az Émile étterem lenne a II. kerületben, itt megoldható a 3 fogásos főétel limonádéval. Ha ezt szimpatikusnak találják, kalkulálunk rá egy árat szívesen.

http://emile.hu

Köszönjük megértését és türelmét.

Várjuk válaszát!

Üdvözlettel,

There are no comments

Van véleményed?

©2018 5b.hu - szórakoztató blog, közösség.

Belépés / Regisztráció

Regisztrációd során, profilodat a facebook fiókból kapott neved és profilképed alapján készítjük el.

Forgot your details?

Create Account